vmbo (basis/kader/gemengde/theoretische leerweg), havo, vwo (atheneum/gymnasium), praktijkonderwijs, internationale schakelklas

vacaturebanner mei13 300

De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Het laatste nieuws ...

Meer nieuws

Kies een PSG-school

Altijd een school die bij je past!
Eigenlijk is de vraag 'Waarom kiezen voor de PSG?' voor een leerling niet de meest voor de hand liggende vraag. Een leerling kiest voor een school, niet voor een groep scholen. En daarmee kunnen we gelijk toch een eerste antwoord op deze vraag geven: om onze scholen. Wat onze scholen zijn, kunnen we voor een deel op deze website laten zien. Elke school heeft een eigen site die via de banners aan de linkerkant kan worden bereikt.

Onze scholen maken we samen
Maar een school is meer dan een website. Kom daarom ook langs op onze scholen, praat met leraren en leerlingen. Zij maken onze scholen. Zij kunnen het beste vertellen waar hun school voor staat. Een school bestaat dankzij de mensen die er leren en werken. Mensen die het samen mogelijk maken dat de leerling zich thuis kan voelen in een kleinschalige, veilige omgeving. Mensen die er voor zorgen dat er inspirerend onderwijs wordt gegeven en dat het een sfeervolle school is waar je op je gemak bent.

Natuurlijk is niet alles, altijd perfect. Dat is onmogelijk. Maar toch willen we dat wel graag. En daarom luisteren we naar onze leerlingen, naar hun ouders, onze medewerkers en naar de samenleving. Samen maken wij de school. En daarom kunnen we een tweede antwoord op de vraag 'Waarom kiezen voor de PSG?' geven: je kiest voor de PSG om de mensen die onze scholen mogelijk maken.

Onderwijs op maat
Hoeveel antwoorden zijn er mogelijk? Misschien wel evenveel als er mensen zijn. Toch nog een derde, en laatste, poging om nog een antwoord op de vraag 'Waarom kiezen voor de PSG?' te geven:

We luisteren omdat we het steeds beter willen doen. Dat hoort bij het leveren van maatwerk. Want maatwerk is wat de PSG wil. Onderwijs op maat. Onderwijs dat zoekt naar het talent in leerlingen. Onderwijs dat het mogelijk maakt dat een leerling talent(-en) in zichzelf vindt en ontwikkelt. Onderwijsconcepten die aansluiten bij de manier waarop de leerling het beste leert. Onderwijs dat aansluit bij de levensovertuiging. Onderwijs dichtbij. We geloven in wat we doen. Daarom kunnen we ook met overtuiging zeggen:

Purmerendse ScholenGroep - Altijd een school die bij je past!