vmbo (basis/kader/gemengde/theoretische leerweg), havo, vwo (atheneum/gymnasium), praktijkonderwijs, internationale schakelklas
De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Kies een PSG-school

12-12-2012
openingschoolbrug19okt12-4Op vrijdag 19 oktober 2012 is de Schoolbrug over de Hoornselaan officieel geopend. Een stoere actie van leerlingen symboliseerde de samenwerking tussen het Jan van Egmond Lyceum en het Da Vinci College. Terwijl de genodigden zich afvroegen waarom hen was gevraagd om even naar buiten te gaan, staken opeens de hoofden van Joost en Pieter boven de dakrand uit. Al abseilend onthulden zij een spandoek waarop stond dat de brug nu eindelijk echt, officieel geopend was.

De Schoolbrug is een unieke brugverbinding met klaslokalen, waarmee het Jan van Egmond Lyceum en het Da Vinci College, die beide deel uitmaken van de Purmerendse ScholenGroep, met elkaar worden verbonden. Dankzij de Schoolbrug is het niet meer nodig dat leerlingen de drukke  Hoornselaan over hoeven te steken. Na een oponthoud van een half jaar door een brand in december 2011, kon de brug in september van dit jaar eindelijk door leerlingen en docenten in gebruik worden genomen.

Meer nieuws
banner-nieuws copy