vmbo (basis/kader/gemengde/theoretische leerweg), havo, vwo (atheneum/gymnasium), praktijkonderwijs, internationale schakelklas
De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Kies een PSG-school

27-05-2015
Vanmiddag is de vlag in top gegaan op het Scholeneiland. De bouw van de spiksplinternieuwe praktijkvleugel voor het beroepsgerichte vmbo van SG Gerrit Rietveld heeft het hoogste punt bereikt.

hoogste punt RV 27mei15-500-4Onder toeziend oog van schooldirecteur Kathrin van de Loo, wethouder Edwin Voorbij, aannemer Arjen Putter en uitvoerder Bart Smit hebben leerlingen van Rietveld op het dak van de hun nieuwe school de Rietveldvlag gehesen.

Directeur-bestuurder Kees Schouten van de PSG sprak zijn trots uit en genoegen uit over de nieuwe aanwinst voor het beroepsgerichte vmbo: "Ons beroepsonderwijs krijgt de huisvesting die past bij deze tijd. Het vmbo verdient het dat er met dit gebouw een mooie parel wordt toegevoegd aan onze onderwijsketting."

Op het Scholeneiland, tussen Flevostraat, Spinnekop en Bergmolen, wordt gebouwd aan een spiksplinternieuwe praktijkvleugel voor het beroepsgericht vmbo. Behalve een nieuwe entree voor de school, biedt de nieuwe praktijkvleugel op de begane grond praktijkruimte voor motorvoertuigentechniek, metalektro, bouw, dienstverlening en zorg. Daarboven, op de eerste verdieping, worden vijftien theorielokalen voor gecreëerd. Tevens wordt het Scholeneiland verrijkt met een gezamenlijke aula voor onze drie vmbo-scholen SG Gerrit Rietveld, SG Nelson Mandela en SG Antoni Gaudí. De bouw is in het najaar van 2014 gestart en zal naar verwachting aan het eind van 2015 worden afgerond.

Meer informatie over de werkzaamheden op het Scholeneiland is elders op onze website te vinden: klik op deze link.

Meer nieuws
banner-nieuws copy