vmbo (basis/kader/gemengde/theoretische leerweg), havo, vwo (atheneum/gymnasium), praktijkonderwijs, internationale schakelklas
De Purmerendse ScholenGroep is een ‘brede’ scholengroep in de regio Waterland. Alle soorten onderwijs worden aangeboden: gymnasium, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo), hoger algemeen vormend onderwijs (havo), alle leerwegen van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en praktijkonderwijs.

Kies een PSG-school

04-12-2014
start bouw scholeneiland 3dec14-8
Vijf, vier, drie, twee, een … en aan gingen de lichten in de eerste, echte, door onze leerlingen versierde PSG-kerstboom. Met deze handeling werd gisteren de start van de bouw van een nieuwe vmbo-aula en een praktijkvleugel voor Rietveld op het Scholeneiland, op informele wijze gemarkeerd.

Even daarvoor waren degenen die de kou trotseerden om zich bij het werkatelier te melden, getrakteerd op een glas warme gluhwein en een toelichting op het werk dat in de komende tijd op het Scholeneiland wordt verzet. De verlichte kerstboom staat symbool voor de vier loofbomen, een voor elke pro/vmbo-school, die na afloop van de werkzaamheden op het Scholeneiland het pleingevoel zullen versterken. Elke schoolboom wordt omringd door een bank, waardoor een lommerrijke ontmoetingsplaats ontstaat waar leerlingen (en docenten) van het vmbo elkaar kunnen ontmoeten.

Het Scholeneiland ligt tussen de Bergmolen, Spinnekop en Flevostraat. De vier vmbo-scholen van de PSG zijn SG Nelson Mandela, SG Antoni Gaudí, SG Gerrit Rietveld en SG W.J. Bladergroen.

Meer nieuws
banner-nieuws copy